Charlotte Holm

Charlotte Holm, LevYoga.nu

Charlotte Holm, Yogalærer og Yogaterapeut ved Levyoga.nu

Charlotte er dedikeret til yogaen og hendes medmenneskers bedste i alt, hvad hun foretager sig.

Med hendes varme nærvær, store faglige viden og personlige livserfaringer møder Charlotte hver enkelt lige der, hvor han er.

Charlotte beskriver selv sin måde at arbejde på:

“Jeg tror på at hver enkelt menneske er smukt lige som han/hun er og at vi alle indeholder et kæmpe potentiale til at udfolde og leve det der er det lykkelige liv for netop mig. Vi kan alle udfordres af livet og nogen gange må vi snuble for en stund. Vi kan opleve stor smerte og komme væk fra vores ståsted, vores essens.

Vores essens er det sted i os hver især, hvor vi kender svarene på, hvad der er rigtigt og forkert for netop mig. Det sted hvor vi er i tæt kontakt med både vores sind, krop og sjæl. Det sted hvorfra vi uden anstrengelse, uden bedømmelse men med glæde og nærvær kan være os selv.

Jeg giver aldrig svar, men jeg kan hjælpe dig med at genfinde dine egne svar, din essens. Det gør jeg gennem samtale, meditation, åndedrætsøvelser og yogaøvelser tilpasset netop dine udfordringer og ønsker.”

 • Hatha og Vinyasa Yogalærer fra YogaCara. 200 timer godkendt og registeret hos Yoga Alliance.
 • Mediyoga instruktør fra The Institute for Medical Yoga in Stockholm.
 • 120 timers videreuddannelse i yoga til kvindens hormonsystem ved The Institute for Medical Yoga in Stockholm.
 • Mediyoga- terapeut og -lærer aspirant ved The Institute for Medical Yoga in  Stockholm.
 • Børneyogalærer fra Lille Yogahus. 125 timer godkendt og registeret hos Yoga alliance.
  • Det samlede barn. Yoga som terapeutisk aktivitet for børn og unge med særlige behov.
 • Systemisk terapi fra DISPUK.
 • Systemisk coaching fra Jysk Pædagogiske Universitet.
 • Acceptance and Comintment Therapy fra KognitivGruppen ved Morten Sveistrup Hecksher
 • Mindfulness Advanced Instruktør ved Mindfulness Akademiet
 • Yogaterapi ved Kreativ Yoga, Åse Kristensen og Kirsten Sloth
 • Folkeskolelærer fra Nr. Nissum Seminarium
 • 3 års studier, eksaminer og praktikker ved sygeplejerske uddannelsen i Aarhus.
 • Studeret Kandidat i Pædagogisk Psykologi ved Århus Pædagogiske Universitet
 • Deltager løbende i diverse efteruddannelse og kurser indenfor yoga og terapi.

Velkommen til min personlige fortælling om hvorfor yogaen er min helt store passion, min livsfilosofi – Det jeg tror på og tilsigter at leve efter.

Jeg er opvokset med yogaens elementer af meditation og måde at forstå mig selv og mine omgivelser på. Jeg var et meget sensitivt barn og jeg elskede at være i mit indre rum med stilhed, fantasi og nærvær med nuet. Min sensitivitet bevirkede også, at jeg nemt kom til at føle mig forkert og jeg havde som barn og ung meget svært ved i sociale sammenhænge, at vise hvem jeg virkelig var. Jeg fik opbygget en indre overbevisning om, at jeg ikke skulle tro, at jeg var noget. Hvis jeg blev ”for meget” ville min familie, lærere og venner ikke bryde sig om mig. Det resulterede i, at jeg al for ofte tillod at præstationsstemmen styrede mine valg og handlinger  i stedet for at lytte til, hvad jeg virkelig havde brug for og drømte om. Jeg levede et liv på automatpilot, med en konstant kørende monkey mind og var kun i glimt i kontakt med mit indre rum og stilhed. Min redning kom, da jeg blev mor til 3 vidunderlige drenge, som fra første dag bragte mig tilbage til min barndoms kontakt med nærværet, mine værdier og hvad jeg tror på her i Livet. Livet udfordrer os jo heldigvis ind imellem og da jeg, efter 8 år som folkeskolelærer, fik en voldsom hjernerystelse, oveni en tidligere periode med arbejdsrelateret stress, skilsmisse og tab af forælder, blev jeg af neurologerne indstillet til pension. Jeg havde imidlertid sideløbende med den lægefaglige behandling praktiseret yoga hver dag i den 2-årig sygdomsperiode og bad derfor om at få tilkendt et ressource forløb, da jeg troede på, at yogaen kunne hjælpe mig tilbage på arbejdsmarkedet. I dag, flere år senere, har jeg stadig varige men efter hjernerystelsen, men med yogaen som en integreret del af mit arbejds- og privatliv er jeg tilbage på arbejdsmarkedet med langt større glæde og styrke end tidligere. Yogaen giver mig en balance mellem indre ro og handlekraft, som er i overensstemmelse med mine dybeste værdier. Så selv om livet heldigvis fortsat vil udfordre og jeg kan vakle for en stund, finder jeg altid via min yoga praksis hurtigt tilbage til min rette vej og retning. Jeg har på egen krop, sind og sjæl oplevet, og oplever hver dag, hvad yogaen kan, hvis blot vi træffer et bevidst valg om, at committe os til yogaen. Hvis vi slipper vores indre præstationsstemme og konstant kørende monkey mind og ”lader yogaen gøre os, lever og er yoga” vil vi møde os selv, hinanden og naturen i en harmonisk forbundenhed, der vil skabe langt mere sundhed, lykke, kærlighed og fred i verden. Det er derfor jeg er her i dag.

For yderligere info om Charlotte Holm se referencer